úklid v buši pro klid v duši...

29. 10. 2008 9:47
Rubrika: Nezařazené

 

noooo..v mym pidi pokoji to vypada už pár dní jako v buši..binec všude kam se podivam..ono to je totiz tim, jak je malej...uklidim rano a odpoledne je všechno zas všude jinde než na svym miste..Ono už děla hodně i to, že člověk se nekolikrat za den prevlikne a hodi veci na židli a pak ta židle obložena hadrama zabírá pulku pokoje....říkám si...není lépe mnichovi s jednou sutanou a jedním párem bot? Nebo dělám model z lepenky žejo..a všude jsou odřezky..tuhle jsem pak večer našla tubu lepidla v posteli:)..protože postel je hned kousek od stolu a proto slouží taky jako odkladiště..

No a tak pro klid v duši si musím dneska uklidit..totiz ono to má něco společnýho i s tou duší..jak tak o tom přemýšlím..taky ji máme zaházenou různýma špatnejma věcma a čím víc hříšků je v ní, tím míň se nám v tom chce prohrabovat a uklízet to..jako když v pokoji začíná být binec....říkám si..pohodec.. este to neni tak hrozny, uklidim to pak...to ma cas..To stejny se děje i v duši..pohodec..jeden hříšek..napravím...až jich bude víc. Pak se ale kupí a kupí a čím víc jich je, tím nepříjemnější je o nich  přemýšlet a vytahovat je z temných hlubin duše na světlo Bóží:)

Nakonec to dopadne jako se skříní nacpanou hadrama (která se na mě dneska asi vyvalí)..no a pak nezbývá než se v tom začít pěkně nimrat a prohrabovat..pak hezky vyprat.. a usušit...a složit...a dát na svý místo. Ne jenom vyprat! Celej proces pěkně..To by totiž bylo jako si ten hříšek uvědomit..ale nic s nim neudělat, nevyznat ho a nenapravit....takže ho pěkně aji v y ž e h l i t  a  krásně p o s k l á d a n e j   uložit do skříně v duši..:-) Takže věci řešit hned a nenchávat je NAPOTOM!!:o)Chce to sic pěknou dávku pevné vůle...ale..není nad ten pocit, kterej se dostaví hned po úklidu( ať už duše nebo pidipokoje)

Tolik o úklidu haha a teď napišu neco o Anglii..docela srandovní rozhovor se mi naskytl před pár dny..rozhovor mezi studentkou Kristinou z Kypru a uitelem Tonym(cca 60 let), vedoucím našeho atelieru....takhle familierně to tady chodi..

Kristina: Ohhhh ahoj Tondo!!!

Tony: Ahooj Kristino!

K: Jak se máš prosímtě..vypadáš nák sklíčeně..máš depku nebo co???

T: ale neee, mám moc práce akorát

K: aha aha..no a jdes na tu party? ( vernisáž prvího ročníku - pivo, víno  zdarma - byly sme tam s Bárou :-))))

T: no rád bych, ale nemužu, mám konzultace s jedním studentem z Kypru

K: aaaaaaale vykašli se na to Tony a pod na party..!

T: haha..fakt nemužu

K: haha..no nic...tak jo ...měj se

T: jojo taky taky, cau..

Ja jsem stála vedle Kristiny... s pusou dokořán ..v údivu nad stylem jakým se spolu baví učitel a student..při pomyšlení, že takhle mluvím s  někým od nás ze školy..:-))) tož takhle přátelksy to tady chodi:)

a ted jdu konečně uklízet:)))) mějte se všici moooooooooooc fajn!!!

Zobrazeno 2533×

Komentáře

Daajulka

diiik Anežko B-)

Anežka

Moc pěkný přirovnání =)

Daajulka

Přesně tak..vubec o nic nejde:) ..prostě příště až potkám Tonyho..řeknu..čuuus Tondo máš dobrej účes..nebo tak neco..:D

katerzina

Tak takovou pohodovou atmosféru bych na škole taky chtěla... Ale v Portugalsku byla! To jen ti Češi jsou pořád jaksi moc oficiální, i když o nic nejde...

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz